Kenneth Taylor op het WK

Inhoud

Voor het eerst in de geschiedenis begint het WK voetbal in November. Waar het normaal gesproken in de Zomer word gehouden is dit in Qatar niet mogelijk vanwege het klimaat in Qatar.

Debuut Kenneth Taylor

Kenneth Taylor maakt zijn debuut dit jaar op het WK, sinds hij in September dit jaar zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal is het snel gegaan voor de 20 jarige Ajax middenvelder. Na zijn sterke optreden dit weekend in de wedstrijd die met 3-3 gelijk werd gespeeld tegen FC Emmen.

De verwachting is dat Kenneth niet op een plek bij de vaste elft hoeft te rekenen, de concurrentie is enorm hoog met namen zoals Frenkie de Jong, Xavi Simons en teamgenoot Steven Berghuis. Toch is het zo dat er vol lof en verwachting word gesproken over de vorm waarin Kenneth momenteel verkeert. De energie die hij meebrengt aan een team kan wel eens goed van pas gaan komen bij Oranje.

Wedstrijden in de groepsfase

De allereerste wedstrijd die Nederland op het WK voetbal in 2022 zal spelen is op 21 november om 17.00 tegen Senegal. Ze hebben geluk want Senegal moet helaas sterspel Sadio Mané missen vanwege problemen aan het rechterkuitbeen. Na de wedstrijd tegen Senegal volgt 25 november de andere tegenstander in de groep van Nederland, namelijk Ecuador. Als laatste tegenstander wacht 29 november thuisland Qatar om 16.00

Mocht Nederland als groepshoofd eindigen in groep A dan wordt tussen 3 en 6 December de achtste finale gespeeld.