Taylor geeft uitleg over manier van juichen

Inhoud

Kenneth Taylor was zaterdag misschien wel de beste man op het veld bij Ajax. In het gelijkspel tegen FC Emmen 3-3 scoorde hij 2 keer en gaf hij ook een assist.

Slecht begin Ajax

Ajax begon de wedstrijd dramatisch, ze kwamen in de zesde minuut op een 1-0 achterstand door een schitterende vrije trap van Jeroen Veldmate. De vrije trap werd gegeven na een onhandige overtreding van Owen wijndal welke balverlies van Steven Berghuis moest oplossen. De 34e jarige Jeroen Veldmate maakte hiermee zijn eerste goal van het jaar voor de Emmenaren.

Gelijk na de 1-0 begon Ajax met een aanvalsoffensief en al in de achtste minuut schoot Kenneth Taylor met wat geluk de 1-1 binnen, hij kreeg de bal van Dusan Tadic en schoot via de Doelman van FC Emmen raak. Na de goal maakte Kenneth Taylor gelijk het gebaar, veel dachten dat dit bedoelt was tegen de Emmen Fans of tegen de huidige kritiek op Ajax. Maar Kenneth taylor gaf hier later uitleg over.

In de 21e minuut kopte Kenneth Taylor na een geweldige Ajax aanval knap raak uit een voorzet van Dusan Tadic. Hier maakte Kenneth Taylor weer het gebaar. Later bleek dat hij met vrienden een film heeft gekeken over Kobe Bryant waar ze dit een mooi gebaar vonden. Hij besloot met zijn vrienden om ook zo te juichen als hij scoorde in de wedstrijd tegen FC Emmen.

Uiteindelijk in de 25e minuut schoot Steven Bergwijn hard raak na een pass van Kenneth Taylor. De score kwam daarmee op 1-3.

Tweede helft draait Emmen het om.

Vlak na de rust wisselt Alfred Schreuder Owen Wijndal met Daley Blind. Ook Brian Brobbey word naar de kant gehaald en hiervoor komt Mohammed Kudus erin. Mohammed Kudus kreeg misschien wel de kans op de beslissing hij draaide zich knap vrij in de zestien en schoot de bal hard op de kruising.

Uiteindelijk werd FC Emmen sterker en uitgerekend oud Ajacied Richairo Zivkovic maakte de aansluitingstreffer uit een voorzet van Lucas Bernadou in de 58e minuut. Kenneth Taylor werd na de goal gewisseld doordat zijn voet licht opgezwollen was geraakt

De elf van Emmen begonnen er weer in te geloven en in de 84e minuut word een voorzet van Lucas Bernadou door alles en iedereen gemist en valt zo achter Remko Pasveer.

Ajax begon nog aan een slotoffensief maar op een kopbal van Lucca na kon Ajax niet veel meer inbrengen. De eindstand was hard voor de elf van Ajax 3-3. Ajax eindigt hierdoor de eerste seizoenshelft op de 2e plek op gelijk aantal punten met PSV. Zei verloren de laatste wedstrijd van 2022 met 1-0 bij Az. Feyenoord eindigt het jaar als winterkampioen na een 5-1 winst op Excelsior.